PERIA SUMBAT GORENG
6 biji peria katak,potong 2 dan buangkan bijinya.
(A)
250gm daging ayam cencang
70gm bawang besar,cencang halus
Chili padi secukup rasa cencang
2 sudu besar sos tiram
1 sudu teh serbuk five spices*
1 biji telur
Garam gula secukup rasa
Minyak untuk mengoreng
1. Campur A dalam bekas sampai sebati
2. Masukkan daging ke dalam peria. Dan kukus sampai daging masak.Sejukan
3. Panaskan minyak dan goreng peria yang sejuk hingga garing. Hidangkan dengan sos chilli atau pun buat lauk.
* boleh di-beli di-kedai cina
6 biji peria katak,potong 2 dan buangkan bijinya.
(A)
250gm daging ayam cencang
70gm bawang besar,cencang halus
Chili padi secukup rasa cencang
2 sudu besar sos tiram
1 sudu teh serbuk five spices*
1 biji telur
Garam gula secukup rasa
Minyak untuk mengoreng
1. Campur A dalam bekas sampai sebati
2. Masukkan daging ke dalam peria. Dan kukus sampai daging masak.Sejukan
3. Panaskan minyak dan goreng peria yang sejuk hingga garing. Hidangkan dengan sos chilli atau pun buat lauk.
* boleh di-beli di-kedai cina
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.