DAUN KARI Masakan Malaysia.....
MASAKKAN KAUM MELAYU,INDIA DAN CINA...
Tuesday, January 25, 2022
APAM PISANG BAKAR
›
APAM PISANG BAKAR 500 gm tepung beras, 11/2 cawan (cawan 250ml) tapai nasi (tapai nasi)* ½ cawan gula perang ½ cawan gula putih, kalau suka ...
Monday, April 8, 2019
KHICHDI (NASI KACANG DHAL)
›
KHICHDI (NASI KACANG DHAL) 1 cawan beras basmathi, direndam selama ½ jam. ¼ cawan tuvaram parrupu*, direndam 1 jam dan rebus...
8 comments:
Thursday, April 4, 2019
CHICKEN CHUKKA
›
CHICKEN CHUKKA 1 kg ayam, dipotong kecil2 300 gm bawang merah, dihiris halus 2 s/m pes bawang putih halia 1 s/t serbuk k...
1 comment:
Monday, January 14, 2019
LABU KUNING MASAK MASAM MANIS
›
LABU KUNING MASAK MASAM MANIS 250gm labu kuning,jangan buang kulit,potong cube. 100gm asam java di-ramas dengan 1 cawan air. ...
4 comments:
VARUVAL UBI KENTANG
›
VARUVAL UBI KENTANG 500 gm ubi kentang,direbus sampai empuk dan sejukkan,buang kulit dan potong cube. 2 biji bawang besar,di...
1 comment:
PERIA GORENG
›
PERIA GORENG 400 gm peria katak,dibersih dan keringkan baru potong,buang biji nya dan potong nipis,ketepikan 3 s/m tepung ka...
1 comment:
KARI BAWANG
›
KARI BAWANG 200 gm bawang merah,dibelah 2 100 gm bawang putih,dibelah 2 60 gm asam java,diramas dengan sedikit air dan t...
›
Home
View web version