250gm tepung superfine
1 sudu teh double action baking powder
****
1/4 sudu teh garam
25gm lemak sayur
Bahan cecair
125ml air suam
30gm gula halus
1/4 sudu teh cuka
****
1. Masuk bahan kering ke dalam mangkuk adunan. Masukkan garam,kacau rata. Gaul dan ramaskan lemak sayur ke dalam tepung.
2. Masukkan yis dan kacau rata. Masukkan bahan cecair dan adunkan menjadi doh. Uli doh hingga lembut dan licin. Tutupkan mangkuk dengan kain lembah dan biarkan di-tempat suam hingga doh naik 2 kali ganda.
3. Setelah doh naik,uli kali kedua. Bahagikan doh kepada 10 bahagian. Letakan inti kacang merah dalam setiap doh dan letak atas keras. Biarkan ia naik 2 kali ganda lagi.
Kukus selama 15 mint.
.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.