CHICKEN
GHEE ROAST
1.5 kg
ayam,dipotong
135 gm
yoghurt
2 s/m jus
limau nipis,atau secukup rasa
1 s/t gula
Garam
secukup rasa
Bahan
kisar
20 tangkai
chilie kering,direndam
6 ulas
bawang putih
4 cm halia
11/2 s/m
serbuk ketumbar
11/2 s/m
serbuk jintan putih
11/2 s/t
serbuk jintan manis
1 s/m serbuk
chilie
1 s/t serbuk
lada hitam
Bahan
tumis
½ cup ghee
200 gm
bawang,dipotong halus
4 tangkai
daun kari
1.
Kisar
bahan kisar dengan sedikit air hingga lumat. Campur ayam,yoghurt,jus limau
,gula,garam dan bahan kisar gaul rata dan simpan selama 2 jam atau pun semalam
dalam peti ais.
2.
Panaskan
ghee dan tumis bawang hingga menjadi sedikit perang. Masukan daun kari dan ayam gaul rata dan masak hingga
kering.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.