KEK CEMPEDAK WALNUT
Di-ayak bersama
250gm tepung gandum
2 sudu teh serbuk penaik
1/4 sudu teh bikarbonat soda
250gm gula caster
250gm mentega
4 biji telur
Blend sekali
200gm isi buah cempedak
2 sudu besar susu tepung
2 sudu besar air
50gm walnut,cencang halus.
1. Alas dan griskan tin pembakar yang diameternya berukuran 20cm atau 22cm atau acuan lain. Panaskan ketuhar 180c.
2. Putar mentega dengan gula hingga kembang dan ringan. Masukkan telur sebiji demi sebiji ke dalam adunan teruskan memutar adunan.
3. Masukkan campuran cempedak dan walnut putar lagi hingga sebati. Kaup dan balikkan tepung dengan camca.
4. Tuang adaunan ke dalam tin pembakar, dan bakar selama 1 jam atau sampai masak. Sejukkan.
Di-ayak bersama
250gm tepung gandum
2 sudu teh serbuk penaik
1/4 sudu teh bikarbonat soda
250gm gula caster
250gm mentega
4 biji telur
Blend sekali
200gm isi buah cempedak
2 sudu besar susu tepung
2 sudu besar air
50gm walnut,cencang halus.
1. Alas dan griskan tin pembakar yang diameternya berukuran 20cm atau 22cm atau acuan lain. Panaskan ketuhar 180c.
2. Putar mentega dengan gula hingga kembang dan ringan. Masukkan telur sebiji demi sebiji ke dalam adunan teruskan memutar adunan.
3. Masukkan campuran cempedak dan walnut putar lagi hingga sebati. Kaup dan balikkan tepung dengan camca.
4. Tuang adaunan ke dalam tin pembakar, dan bakar selama 1 jam atau sampai masak. Sejukkan.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.