KONG HEE FATT CHOY
BISKUT KACANG HIJAU
Kacang hijau ini bukan kacang hijau yang kita buat bubur
180gm tepung kacang hijau ( green pea flour)
130gm gula castor,atau secukup rasa
190gm tepung gandum,ayak
1/8 sudu teh garam
1/2 cawan minyak jagung,lebih kurang
Untuk di-sapu
Kuning telur
Untuk hiasan
Kauci tanpa kulit
1. Campurkan gula, tepung kacang hijau,tepung dan garam. Masukkan minyak sedikit demi sedikit sampai menjadi doh.
2. Ambil sedikit doh dan bentukkan bulat letak dalam tray dan picit di tengah nya.
3. Sapu dengan telur dan letak 2 biji kauci tekan. Masuk ke dalam ketuhar 180c selama 15-20 mint.
BISKUT KACANG HIJAU
Kacang hijau ini bukan kacang hijau yang kita buat bubur
180gm tepung kacang hijau ( green pea flour)
130gm gula castor,atau secukup rasa
190gm tepung gandum,ayak
1/8 sudu teh garam
1/2 cawan minyak jagung,lebih kurang
Untuk di-sapu
Kuning telur
Untuk hiasan
Kauci tanpa kulit
1. Campurkan gula, tepung kacang hijau,tepung dan garam. Masukkan minyak sedikit demi sedikit sampai menjadi doh.
2. Ambil sedikit doh dan bentukkan bulat letak dalam tray dan picit di tengah nya.
3. Sapu dengan telur dan letak 2 biji kauci tekan. Masuk ke dalam ketuhar 180c selama 15-20 mint.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.