LALA GORENG TAUCU HITAM
500gm lala,bersih dan toskan
2 s/b minyak bijan
2 s/b paste bawang putih
2 s/b paste halia
2 s/b taucu hitam,cencang
10 biji cilli padi,ketuk
6 tangkai cilli kering,potong 3
Daun bawang & cilli merah untuk hiasan
(A)
1 s/b sos tiram
1 s/b gula
1 s/b sos ikan
100ml air
(B)
1 s/teh tepung jagung campur dengan 1 s/b air
1. Panaskan minyak dan tumis paste bawang putih
halia,cilli padi,cilli kering dan taucu. Sampai wangi
2. Masukkan lada dan A kacau rata. Masuk akan B kacau rata dan angkat bila lala sudah masak, tabur daun bawang dan cilli merah potong hidang panas.
n
500gm lala,bersih dan toskan
2 s/b minyak bijan
2 s/b paste bawang putih
2 s/b paste halia
2 s/b taucu hitam,cencang
10 biji cilli padi,ketuk
6 tangkai cilli kering,potong 3
Daun bawang & cilli merah untuk hiasan
(A)
1 s/b sos tiram
1 s/b gula
1 s/b sos ikan
100ml air
(B)
1. Panaskan minyak dan tumis paste bawang putih
halia,cilli padi,cilli kering dan taucu. Sampai wangi
2. Masukkan lada dan A kacau rata. Masuk akan B kacau rata dan angkat bila lala sudah masak, tabur daun bawang dan cilli merah potong hidang panas.
n
Taucu hitam tu beli Kat mana?
ReplyDelete