LEMAK SAWI UDANG
250gm sawi,potong
100gm udang,buang kulit
600ml santan pekat
2-3 sudu besar minyak
1 biji bawang besar,hiris halus
1 tangkai chilli merah,potong
2 ulas bawang putih,hiris
Garam secukup rasa
1. Tumis bawang,chilli dan bawang putih hingga naik wangi.
2. Masukkan udang dan kacau rata masukkan sayur dan santan. Biarkan mendidih. Hidang dengan nasi .
250gm sawi,potong
100gm udang,buang kulit
600ml santan pekat
2-3 sudu besar minyak
1 biji bawang besar,hiris halus
1 tangkai chilli merah,potong
2 ulas bawang putih,hiris
Garam secukup rasa
1. Tumis bawang,chilli dan bawang putih hingga naik wangi.
2. Masukkan udang dan kacau rata masukkan sayur dan santan. Biarkan mendidih. Hidang dengan nasi .
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.