WAJIK
250gm beras pulut,rendam semalam dan kukus hingga masak, ketepikan
125gm gula melaka
30gm gula
3 helai daun pandan
200ml santan pekat
1/8 sudu teh garam
1. Masak gula melaka,gula,daun pandan,garam dengan santan.
2. Biarkan mendidih 10 mint. Masukkan pulut dan kacau hingga pekat dan kering.
3. Buang daun pandan dan masuk ke dalam dulang dan ratakan. Biar betul2sejuk baru di-potong.
.
250gm beras pulut,rendam semalam dan kukus hingga masak, ketepikan
125gm gula melaka
30gm gula
3 helai daun pandan
200ml santan pekat
1/8 sudu teh garam
1. Masak gula melaka,gula,daun pandan,garam dengan santan.
2. Biarkan mendidih 10 mint. Masukkan pulut dan kacau hingga pekat dan kering.
3. Buang daun pandan dan masuk ke dalam dulang dan ratakan. Biar betul2sejuk baru di-potong.
.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.