11/2 cawan susu pekat
1/2 sudu teh esen vanila
1/4 sudu teh garam
20gm agar-agar
4 cawan air
3 helai daun pandan
1. Masak agar dengan 4 cawan air hingga agar-agar larut.
2. Masukkan susu pekat dan kacau hingga sebati,tapis.
3. Masukkan santan,esen dan garam, sambil kacau.
4. Keluarkan sedikit agar2 dan bahagian kepada 2 bahagian. dalam piring kecil warnakan. Bila sudah beku potong cube yang kechil.
5. Tuangkan agar-agar kedalam dulang 20cm. Bila agar2 beku sedikit kacau dan taburkan dengan agar2 warna tadi. Biarkan sejuk sebelum potong.
.
Hi Thayaga... first time masuk dapur Thayaga. Terima kasih jemput Amie datang ke sini. Banyak info menarik tentang masakan India saya jumpa di sini! Follower 65.
ReplyDelete