Saturday, July 27, 2013

BISKUT MENTEGA KELAPA



BISKUT KELAPA


150 gm mentega (scs butter), lembut
secukup nya.

150 gm tepung superfine,diayak

50 gm tepung cornflour

50 gm gula icing,diayak

50 gm kelapa kering

2 sudu makan tepung susu

1 sudu the vanilla

Untuk topping:

Bijan hitam

Gula castor

Kelapa kering

1 biji putih telur,dipukul

1. Campurkan tepung,tepung cornflour,gula icing,tepung susu dan  uli dengan butter sampai dapat doh yang lembut.

2. Bulat bulatkan doh sukatan dalam 1/2 sudu makan.  Dan susun atas tray yang di - grease . Tekan dengan garfu,sapu dengan putih telur dan tabur dengan gula,kelapa dan bijan.

3. Bakar 150c sampai masak. Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.



 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.