Wednesday, April 4, 2012

NASI GORENG CENDAWAN

NASI GORENG CENDAWAN

300gm nasi sejuk
3 cendawan tiram,direndam semalam dan potong
100gm isi ayam,potong
100gm undang
2 ulas bawang putih,tumbuk kasar
1 sudu besar sauce tiram
1/2 sudu besar kicap cair
1/4 cube stock ayam,kalau suka
Sedikit serbuk lada hitam
2 sudu besar minyak
1/3 water

1. Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga wangi dan garing.
2. Masukkan ayam dan cendawan kacau rata, masuk sauce tiram,kicap dan serbuk lada hitam kacau rata dan goreng.
2. Masukkan air dan udang kacau dan biarkan sampai cendawan masak dan air kering sedikit. Masukkan nasi dan kacau hingga kering.

Nota: Udang,ayam dan cendawan boleh di kurangkan. Cilli merah untuk hiasan sahaja.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.