KUCHAI BUNGA GORENG
150gm kuchai bunga,potong
3 keping tau foo,potong empat dan goreng hingga perang.
1 sudu besar undang kering, rendam dan toskan.
1/3 cawan air
2 sudu besar sos tiram
Gula dan garam secukup rasa.
(A)
2-3 sudu besar minyak
1 biji bawang,hiris halus
1 tangkai chilli merah
1. Panaskan minyak dan tumis A dan udang kering hingga bawang layu.
2. Masukkan air,gula,sos tiram (rasa dulu baru masak garam) dan biarkan mendidih.
3. Bila kuah mendidih masukkan tau foo goreng dan biarkan masak. Bila air hampir kering baru masuk kuchai dan kacau rata goreng hingga air kering.
4. Goreng sampai 1/2 masak, hidangkan dengan nasi.
.
150gm kuchai bunga,potong
3 keping tau foo,potong empat dan goreng hingga perang.
1 sudu besar undang kering, rendam dan toskan.
1/3 cawan air
2 sudu besar sos tiram
Gula dan garam secukup rasa.
(A)
2-3 sudu besar minyak
1 biji bawang,hiris halus
1 tangkai chilli merah
1. Panaskan minyak dan tumis A dan udang kering hingga bawang layu.
2. Masukkan air,gula,sos tiram (rasa dulu baru masak garam) dan biarkan mendidih.
3. Bila kuah mendidih masukkan tau foo goreng dan biarkan masak. Bila air hampir kering baru masuk kuchai dan kacau rata goreng hingga air kering.
4. Goreng sampai 1/2 masak, hidangkan dengan nasi.
.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.