KUIH LAPIS JAGUNG(A)
250 gm tepung gandum
20 gm tepung beras
20 gm tepung kastard
200 gm gula,atau secukup rasa
1 sudu teh garam
4 cawan santan
Campurkan semua bahan diatas and kacua hingga sebati,tapiskan dan bagi 2 dalam satu bahagian
campur dengan
1/2 cawan jagung dalam tin yang telah di blend dengan 1/2 cawan air and campurkan dengan sedikit warna kuning.
Dalam satu lagi bahagian campurkan dengan warna hijau dan 1/2 cawan air secukup nya.
1. Panaskan kukusan dan sapukan sedikit minyak pada loyang 8cm.
2. Masukkan 1 cawan adunan hijau dan kukus selama 6 mint.
3. Lapis adunan jagung dan hijau berselang seli sehingga adunan habis.
4. Sejukkan dan potong untuk dihidangkan
.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.