Wednesday, April 3, 2013

KUIH LAPIS JAGUNG




KUIH LAPIS JAGUNG

(A)
250 gm tepung gandum

20 gm tepung beras

20 gm tepung kastard

200 gm gula,atau secukup rasa

1 sudu teh garam

4 cawan santan

Campurkan semua bahan diatas and kacua hingga sebati,tapiskan dan bagi 2 dalam satu bahagian
campur dengan

1/2 cawan jagung dalam tin yang telah di blend dengan 1/2 cawan air and campurkan dengan sedikit warna kuning.

Dalam satu lagi bahagian campurkan dengan warna hijau dan 1/2 cawan air secukup nya.

1. Panaskan kukusan dan sapukan sedikit minyak pada loyang 8cm.

2. Masukkan 1 cawan adunan hijau dan kukus selama 6 mint.

3. Lapis adunan jagung dan hijau berselang seli sehingga adunan habis.

4. Sejukkan dan potong untuk dihidangkan


.











                                    



 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.