Monday, June 3, 2013

PANIYARAM


PANIYARAM


200 gm tepung beras

70 gm nasi

60 gm kacang ulutham
paruppu,rendam 3-4 jam sampai
kembang

120 gm kelapa parut

140 gm gula

1 sudu teh yis

1/2 sudu teh garam

1 cawan air atau secukup nya

Minyak


1. Blend semua bahan di atas sampai lumat.Dengan air

2. Adunan ini mesti pekat tak boleh cair. Peram 4-5 jam sampai kembang.

3. Panaskan kuali paniyaram,kalau tak ada pakai kuali kuih cara. Bila panas masukkan sedikit minyak ke dalam lubang kuali. Tuang batter sampai penuh. Kecilkan api tutup kuali dan biarkan ia sampai masak.

4. Bila sudah masak terbalikkan dan masak lagi hingga garing sedikit.


Add caption







 
 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.