COCKTAIL UDANG
600gm udang,rebus,jangan terlalu masak,buangkan kulit,gaul dengan sedikit garam dan serbuk lada sulah,masuk ke dalam peti ais
1 batang timun,potong halus
1 biji buah tomato,potong halus
Sedikit daun salad ice lettuce atau pun apa2 daun salad lain.
3-4 kuntum bunga raya,potong halus.
Boleh juga guna apa2 salad lain yang anda suka.
Untuk sauce cocktail
1/2 cawan mayonis
2-3 sudu besar sos chili
Jus limau nipis atau lemon secukup rasa.
Gula secukup rasa
Campur semua bahan2 ini dalam mangkuk kechil.
1. Hiaskan gelas cocktail dengan salad,letakkan udang di-atasnya dan curahkan sos. Hidangkan.
.
600gm udang,rebus,jangan terlalu masak,buangkan kulit,gaul dengan sedikit garam dan serbuk lada sulah,masuk ke dalam peti ais
1 batang timun,potong halus
1 biji buah tomato,potong halus
Sedikit daun salad ice lettuce atau pun apa2 daun salad lain.
3-4 kuntum bunga raya,potong halus.
Boleh juga guna apa2 salad lain yang anda suka.
Untuk sauce cocktail
1/2 cawan mayonis
2-3 sudu besar sos chili
Jus limau nipis atau lemon secukup rasa.
Gula secukup rasa
Campur semua bahan2 ini dalam mangkuk kechil.
1. Hiaskan gelas cocktail dengan salad,letakkan udang di-atasnya dan curahkan sos. Hidangkan.
.
No comments:
Post a Comment