Wednesday, October 9, 2013

KEK MOIST PANDAN



KEK MOIST PANDAN
 
 
90 gm mentega
 
180 gm gula castor
 
100 gm telur,yang telah dipukul
 
1/2 cawan jus pandan,blend 5 helai daun pandan dan campur
dengan air.
 
1/2 s/t warna hijau,campurkan dalam jus pandan.
 
 
Ayak bersama
 
150 gm tepung gandum
 
1/2 s/t penuh  baking powder
 
1/2 s/t penuh baking soda
 
 
Griskan tin cake bulat 15cm dan Alaskan dasarnya dengan kertas.
 
 
1. Putar mentega dan gula halus sehingga ringan dan gebu. Masukkan telur sedikit demi sedikit sambil terus memukulnya.
 
2. Masukkan (jangan putar)gunakan whisk campurkan jus pandan bersilih ganti dengan tepung (sepertiga bahagian setiap kali) ke dalam campuran mentega. Masukkan vanilla dan walnut. kacau rata dan tuangkan ke dalam tin.
 
3. Bakar di-dalam ketuhar yang sudah dipanaskan pada suhu 160c bakar hingga masak.



 

No comments: