Wednesday, January 18, 2012

KONG HEE FATT CHOY




LOR BAK

500gm daging ayam cencang,saya pakai ayam mas
2 biji bawang besar,cengcang
4 tangkai daun bawang,potong halus
200gm sengkuang,potong cube kechil
11/2 sudu teh serbuk chinese five spice powder
1/2 sudu teh serbuk lada hitam
1 sudu besar kicap cair
1 sudu teh sos tiram
1 sudu teh garam
3 sudu teh gula
Campurkan semua bahan ini dan ketepikan
4 keping kulit tau foo,potong 16cm
1 biji telur,pukul
Minyak untuk mengoreng.

1. Ambil satu keping kulit tau foo dan sapu tepi nya dengan telur.
2. Bubuh 2 sudu makan daging cengcang di-tengah nya dan gulung kemas pusingkan tepi nya.
3. goreng hingga garing dan masak. Hidangkan dengan timun dan sos chili.






No comments: