RESIPI KONG HEE FATT CHOY
NIN KOE (KUIH BAKUL)
250gm tepung pulut,ayak
250ml air
275gm gula
Daun pisang,dilayurkan
Tin kosong
1. Alaskan tin dengan daun pisang.
2. Masak air dalam pengukus.Air biar banyak.Ikat tudung periuk pengukus dengan kain.
3. Campur tepung pulut dengan dengan air. Masukkan gula dan kacau rata sampai gula larut.Rehat 15mint.
4. Tuangkan adunan ke dalam tin. Kukus selama 7-8 jam dengan api yang kechil.
5. Bila sudah masak kuih akan menjadi warna light brown. Biarkan kuih dalam tin satu hari sebelum menkeluarkan -nya.
NIN KOE (KUIH BAKUL)
250gm tepung pulut,ayak
250ml air
275gm gula
Daun pisang,dilayurkan
Tin kosong
1. Alaskan tin dengan daun pisang.
2. Masak air dalam pengukus.Air biar banyak.Ikat tudung periuk pengukus dengan kain.
3. Campur tepung pulut dengan dengan air. Masukkan gula dan kacau rata sampai gula larut.Rehat 15mint.
4. Tuangkan adunan ke dalam tin. Kukus selama 7-8 jam dengan api yang kechil.
5. Bila sudah masak kuih akan menjadi warna light brown. Biarkan kuih dalam tin satu hari sebelum menkeluarkan -nya.
1 comment:
suka kueh ni sedap..
Post a Comment