RESIPI SPECIAL HARI PONGAL
GULAI AYAM VEGETARIAN LABU
250gm ayam vegetarian
250gm labu,potong cube
1 biji tomato,potong 4
1 sudu besar serbul kari daging
1 sudu teh serbuk chilli
600ml santan pekat
Garam dan gula secukup rasa
Kisar
6 tangkai chilli kering,buang biji,rendam
2 batang serai.potong halus
11/2 cm lengkuas
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
GULAI AYAM VEGETARIAN LABU
250gm ayam vegetarian
250gm labu,potong cube
1 biji tomato,potong 4
1 sudu besar serbul kari daging
1 sudu teh serbuk chilli
600ml santan pekat
Garam dan gula secukup rasa
Kisar
6 tangkai chilli kering,buang biji,rendam
2 batang serai.potong halus
11/2 cm lengkuas
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
Tumis(A)
1 batang kayu kulit manis
2 kuntum bunga lawang
2 tangkai daun kari
5-6 sudu besar minyak
1. Panaskan minyak dan tumis A sampai wangi.
2. Masukkan bahan kisar dan tumis hingga naik minyak.
3. Tuangkan santan dengan tomato kacau rata. Biarkan mendidih selama 10mint
4. Masukkan labu dan ayam vegetarian dan biarkan mereneh hingga labu masak. hidangkan dengan nasi.
No comments:
Post a Comment