KACANG PANJANG GORENG
350gm kacang panjang
1/2 cawan air.
1 sudu teh serbuk ketumbar
1 sudu teh serbuk chili
1/4 sudu teh serbuk kunyit
2 ulas bawang putih,tumbuk kasar
1cm halia,tumbuk kasar
Salt to taste
Bahan tumis( A)
1 biji bawang besar,hiris
1/2 sudu teh biji sawi
1/2 sudu teh ulutham paruppu
2 tangkai daun kari
2-3 Sudu makan minyak
1. Panaskan minyak and masuk bahan tumis dan tumis wangi, masukkan halia dan bawang putih.Tumis hingga hilang bau bawang putih.
2. Masukkan kacang panjang dan bahan2 lain dan masak hingga air kering dan kacang empuk.
.
350gm kacang panjang
1/2 cawan air.
1 sudu teh serbuk ketumbar
1 sudu teh serbuk chili
1/4 sudu teh serbuk kunyit
2 ulas bawang putih,tumbuk kasar
1cm halia,tumbuk kasar
Salt to taste
Bahan tumis( A)
1 biji bawang besar,hiris
1/2 sudu teh biji sawi
1/2 sudu teh ulutham paruppu
2 tangkai daun kari
2-3 Sudu makan minyak
1. Panaskan minyak and masuk bahan tumis dan tumis wangi, masukkan halia dan bawang putih.Tumis hingga hilang bau bawang putih.
2. Masukkan kacang panjang dan bahan2 lain dan masak hingga air kering dan kacang empuk.
.
2 comments:
thank you for the recipe, memang sedap. Tapi cara masakan tak nampak sebab terlindung di belakang gambar
Thank you so much
Rowani Mohd Rawi. Saya tengkok tak pula terlindung belakang gambar cara masak. Dia 1 dan 2 jer.
Post a Comment